image
 |  0 26 Січня 2018 | 14:07

На Заході України у суботу - потепління, а в неділю – дощ, - синоптик

Дощ - скоріше у західних областях, мокрий сніг - місцями на решті території.
Про це 26 січня 2018 року на своїй сторінці у Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко.
Почну з неділі. Мокрий сніг, дощ та відлига. На Сході та в Центрі ще до 5 морозу.
Такою буде погода 28 січня. Дощ - скоріше у західних областях, мокрий сніг - місцями на решті території. Такий, періодичний, ввечері у неділю - інтенсивніший.
Тому вже витягніть гумові чоботи чи лижні високі черевики, а також бажано темнішу верхню одежу, бо машини і калюжі знову об’єднуються проти пішоходів.
Повертаємося до суботи. Завтра порухи повітря до потепління вже відчуватимуться.
Хоча найближчої ночі ще буде морозно, а на Сході та у Центрі аж до -11-14 градусів, проте завтра вдень у більшості наших областей -2-5 градусів. На Сході вдень очікується ще до -8-10. А ось Захід знову буде найтеплішим, -2+3 градуси, на Закарпатті до +3+7 градусів.
У Києві у суботу збільшення хмарності, у неділю мокрий сніг. Найближчої ночі у столиці до -10, завтра вдень -3-4. У неділю вночі у Києві -5-7, вдень близько нуля.
Відлига - явище взимку періодичне. Але не завжди сприятливе. Бо, кажуть, що відлиги шкодять посівам озимої пшениці. Також перешкоджають руху автотранспорту, а зміна періодів відлиги морозами негативно впливає на імунітет людини, збільшується кількість застудних захворювань, можуть розвиватись хронічні захворювання, значно загострюється метеочутливість.
Ну, не знаю, як там озимій пшениці, а я, якщо чесно, чекаю цю відлигу, бо післяларингітний організм вже хоче нормально дихати, а не через шалик із сльозами на морозі.
Так що хай вже приходить. І мені радість, і прогнозу - хороший результат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити