image
 |  0 28 Липня 2018 | 06:45

На Житомирщині 2019-й оголосили роком Бандери

Сесія Житомирської обласної ради 26 липня підтримала відповідне рішення.


Про це 28 липня 2018 року повідомляє сайт «УНІАН».


Житомирська обласна рада проголосила 2019-й в області роком провідника ОУН Степана Бандери.


Як передає кореспондент УНІАН, відповідне звернення було прийняте 26 липня, на черговій сесії. Сесія підтримала це питання, погодившись з рекомендацією комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.


Також облрада рекомендує Житомирській міській раді при формуванні міського бюджету на 2019 рік передбачити кошти для встановлення пам’ятника Степану Бандері у Житомирі.


Водночас на початку сесії окремі представники громадськості від організації поляків закликали депутатів не голосувати за це питання. Так, зокрема, з такою пропозицією у сесійній залі виступила голова Житомирської обласної Спілки поляків в Україні Вікторія Лясковська-Щур.


Націоналісти при цьому викрикивали виступаючій «Ганьба!».


Тепер на виконання ухваленого рішення в області утворять організаційний комітет і розроблять план заходів з відзначення в області 110-річчя з дня народження Бандери.


Як повідомляв УНІАН, провіднику ОУН Степанові Бандері у Житомирі встановлять пам'ятник.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити