image
 |  2 29 Березня 2019 | 15:47

«Наболіле» питання: чому у луцьких квартирах досі увімкнене опалення?

Прийшла Весна чи не зовсім? Погодні умови стійкі чи мінливі? Показники температури дозволяють припинити опалювальний сезон чи слід його продовжити? Або ще одне «наболіле» питання: для чого ж ви так грієте, коли на вулиці +15ºС, а потім виставляєте скажені рахунки? Спробуємо відповісти.

Про це інформує прес-служба ДКП «Луцьктепло».

"Реагуванням ми називаємо зниження параметрів подачі теплоносія до мінімально можливих з огляду на необхідність надавати послугу, яка відповідатиме санітарним нормам – +18ºС у внутрішніх кімнатах та +20ºС у зовнішніх", - зазначають у відомстві.

Однак, з огляду на складність технологічного процесу, температурні показники можуть бути вищими.

Під складнощами ми розуміємо необхідність надання як послуги з централізованого опалення, так і гарячого водопостачання (до якої теж виставляються вимоги – не нижче +50ºС в точці розбору), що не дозволяє надто знизити параметри роботи теплогенеруючого обладнання (до прикладу, на міжопалювальний період, коли підприємство надає послугу лише з гарячого водопостачання, частина котелень припиняють роботу або переходять на літній режим. В опалювальний сезон такої можливості немає).

Відтак, підходимо до питання розміру нарахувань за спожиті (або «випущені у відчинене вікно») послуги. Як неодноразово наголошувалося розмір нарахувань залежить від середньодобової температури зовнішнього повітря. Розрахункова температура для тарифу – +1,47ºС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли 2 тролейбуси, які сполучали Луцьк та Гаразджу: думки мешканців

Відповідно, коли температурні показники вищі – розмір нарахувань зменшується. Яким він буде за мінливий березень? Розрахунок від відділу збуту за його підсумками буде оприлюднено згодом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити