image
 |  2 13 Квітня 2018 | 11:53

НАБУ перевіряє нардепа Лещенка за фактами незаконного збагачення

Антикорупційні правоохоронні органи через майже два роки з моменту купівлі політиком квартири за 300 тисяч доларів вирішили провести розслідування.
Про це 13 квітня 2018 року повідомляє сайт «Слово і Діло».
Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливого незаконного збагачення народного депутата Сергія Лещенка і вивчають придбання ним квартири за 7,5 мільйона гривень.
Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва.
У Бюро вважають, що Лещенко, будучи нардепом, отримав 7,55 мільйона гривень доходу, законність підстав отримання яких не підтверджується доказами. За ці гроші 31 серпня він придбав квартиру в Києві по вулиці Франка, 11 площею 192 квадратних метри.
Детектив зазначає, що в декларації за 2015 рік політик вказав, що отримав дохід у 298 тисяч гривень і задекларував заощадження в 50,70 тисяч євро і 102 тисяя доларів США. Також у документі за наступний рік Лещенко вказав загальний дохід на суму 6,55 мільйона гривень, із яких 3,77 і 2 мільйони є позикою від власниці «Української правди» Олени Притули та Владислава Єндржієвського.
Він також задекларував 1,66 мільйона гривень доходу у своєї дружини Анастасії Топольської.
Таким чином, у слідства з'явилися сумніви в законності отримання зазначених коштів. Детектив просив надати доступ до документів Національного агентства з питань запобігання корупції, а саме: до виправлених декларацій Лещенка за 2016-2016 роки; акредитованих центрів сертифікації ключів, які надавали нардепу послуги електронного цифрового підпису, з використанням яких він заповнював і подавав декларації та IP-адрес, із яких політик подав декларації.
Нагадаємо, під час виступу у Верховній Раді керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про відкриття квартирної справи щодо Лещенка.
Раніше суд закрив справу про квартиру нардепа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити