image
 |  5 26 Грудня 2017 | 06:48

НАБУ побачило корупцію в «Укроборонпромі», – ЗМІ

НАБУ розслідує маніпуляції з контрактами «Укроборонпрому».
Про це 26 грудня 2017 року повідомляє сайт «Українська правда».
Про це пише журналіст Аскольд Крушельницький в статті для «Foreign Policy», передає «Голос Америки»2.
У звіті НАБУ за 2017 рік вказано, що в «Укроборонпромі» здійснювались маніпуляції з контрактом на $39 млн на постачання запчастин для «Антонова» AN-32 міноборони Іраку.
В документі йдеться про розслідування НАБУ діяльності двох високопосадовців «Укрспецекспорту», підрозділу концерну, що займається експортом зброї, а також громадянина Індії, який проживає в Києві і, за повідомленнями, переказав близько $6 млн на банківський рахунок компанії «Paramount General Trading» з ОАЕ, – йдеться в статті.

Компанія з ОАЕ мала надати запчастини, але, за даними слідства, нічого не постачала, і запчастини були надані з існуючих запасів «Укроборонпрому».
Банківські рахунки було використано посадовцями «Укрспецекспорту» для проведення корупційних дій, пов’язаних з коштами кримінального походження, – пише видання з посиланням на НАБУ.
Звіт НАБУ свідчить, що певні гроші з рахунку «Paramount General Trading» переводились до інших компаній та на ряд банківських рахунків. $140 тисяч виплати було переведено на рахунок у банк «Wells Fargo», який належав компанії «Aragon International Petroleum», кінцевим власником якого виступила донька одного з керівників «Укрспецекспорту», – йдеться в документах, на які посилається журналіст.

В звіті також вказується, що ця донька мала інший рахунок в банку ABN AMRO в Нідерландах, на який було переведено $140 тисяч.
НАБУ підозрює, що гроші переводились й на рахунки іншої дочки керівника, яка є громадянкою США.
Речниця «Укроборонпрому» підкреслила, що багато зі звинувачень в корупції є частиною пропаганди в рамках гібридної війни РФ проти України.
Поліція та прокуратура розслідували контракт на постачання запчастин до Іраку, але компанії та посадовці не виявили порушень, – заявила вона.
Більшість з цих звинувачень – неправдиві, – підкреслив представник адміністрації президента України в коментарі виданню.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити