image
 |  0 21 Грудня 2017 | 17:52

НАБУ заперечує проведення слідчих дій у Держфінмоніторингу

Національне антикорупційне бюро заперечує проведення слідчих дій в Державній службі фінансового моніторингу.
Про це 21 грудня 2017 року повідомляє сайт «LB.ua» з посиланням на прес-службe НАБУ в Фейсбуці.
Офіційно повідомляємо, що ні 20 грудня, ні 21 грудня ніяких слідчих дій в приміщеннях Державної служби фінансового моніторингу співробітники НАБУ не проводили. Отже, інформація про проведення «обшуків» або «виїмок» в цій установі, яка з вечора 20 грудня наполегливо поширюється рядом народних депутатів, не відповідає дійсності, - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 29 листопада детективи НАБУ отримали рішення суду про надання тимчасового доступу до копій документів, що зберігаються в Держфінмоніторингу.
Це визначення було направлено на виконання до Держфінмоніторингу 6 грудня. Попередньо узгоджено, що копії документів, зазначених в постанові слідчого судді, Держфінмоніторинг надасть НАБУ на наступному тижні. Ніяких перешкод у проведенні досудового розслідування з боку Держфінмоніторингу не було, - повідомили в Бюро.

У НАБУ також підкреслили, що тимчасовий доступ до документів надано в рамках розслідування кримінальної виробництва, яке було внесено до реєстру розслідувань згідно з постановою Солом'янського суду Києва від 11 липня.
Нагадаємо, 20 грудня ряд ЗМІ повідомили, що антикорупційні органи провели виїмку документів в Держфінмоніторингу у справі про можливі зловживання під час конфіскації 1,5 млрд доларів, арештованих на рахунках колишнього президента Віктора Януковича і його оточення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити