image
 |  0 21 Лютого 2019 | 20:48

НАБУ затримало помічника нардепа за розкрадання коштів «Укрзалізниці»

Детективи НАБУ в аеропорту "Бориспіль" затримали помічника нардепа і екс-першого заступника керівника Філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" за підозрою у розкраданні коштів.

Про це повідомляє прес-служба бюро. 

"Цю особу, разом зі ще сімома, підозрюють у завданні понад 93 мільйонів гривень збитків "Укрзалізниці" через закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами. На момент вчинення злочину екс-посадовець обіймав посаду помічника одного з народних депутатів, який, за версією слідства, також причетний до корупційної схеми", - йдеться в повідомленні. 

Відзначається, що підозру екс-посадовцю "Укрзалізниці" повідомили в січні. Але оскільки він переховувався від слідства, то його оголосили в розшук.

"Підозрюваного затримали співробітники Державної прикордонної служби та передали його детективам НАБУ для проведення слідчих дій", - підсумували у НАБУ.

Згідно з сайтом Філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця", першим заступником керівника філії у 2016 році був Едуард Пушкаренко.

Така ж посада значиться і в декларації Пушкаренка.

Крім того, особа з таким прізвищем значиться і серед помічників нардепа Ярослава Дубневича.

Нардеп Віталій Купрій, який у 2016 році звертався до НАБУ з заявою про злочин, вказував у ній, що до розкрадання на "Укрзалізниці" причетні брати Дубневичі і серед інших чиновників залізниці Едуард Пушкаренко.

Також особа з таким прізвищем була оголошена у розшук у січні 2019 року, коли повідомляли підозри у справі про розкрадання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР і СБУ проводять обшуки у співробітників штабу «Батьківщини» (ВІДЕО)

Нагадаємо:

15 січня НАБУ повідомило сімом особам про підозру у заволодінні 93,3 мільйона гривень "Укрзалізниці".

В 2017 році правоохоронці провели 15 одночасних обшуків у кримінальному провадженні щодо зловживань на "Укрзалізниці".

Влітку 2018 року Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру посадовцям "Укрзалізниці" та представникам ТОВ "Вог Аеро Джет", які підозрюються у завданні збитків компанії на 92 мільйони гривень.

Наприкінці 2018 року очільник САП Назар Холодницький передав генпрокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з народного депутата від БПП Ярослава Дубневича.

НАБУ та СБУ розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів. Зокрема, щодо розкрадання газу на суму понад 1,4 мільярда гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити