image
 |  0 5 Червня 2018 | 15:44

Націоналісти вимагають припинити потурання угорському сепаратизму в школах

Учасники акції вимагають припинити потурання угорському сепаратизму.
Про це повідомляє "Gazeta.UA".
5 червня 2018 року Київська міська організація ВО «Свобода» пікетувала Міністерство освіти і науки України. Організатори заходу заявляють, що попри численні поступки української влади для навчання угорської нацменшини, ті продовжують висувати вимоги, які межують із сепаратизмом.
«Цього дня в міністерстві відбуваються переговори з представниками угорської нацменшини. Їм не подобається, що будучи громадянами України, їм треба вивчати українську мову. Ми переконані, що зрештою це призведе до того, що сталося в окремих районах Донецької та Луганської областей. А українська влада є по суті угодовською, постійно іде на поступки, зокрема, тому, що для багатьох «українських» урядовців наша мова не є рідною. Будапешт відкрито виступає союзником Кремля у війні проти України, а наша влада відмовляється відстоювати національні інтереси», – заявив заступник голови Київської «Свободи» Олександр Солонько.

За словами письменниці та громадської активістки Лариси Ніцой, подібні до сьогоднішньої наради проводитимуться від червня до липня, коли відбудеться ще одне засідання Україна-НАТО, яке блокує Угорщина.
«Угорська меншина вимагає не переводити навчання на українську мову у старших класах Закарпаття. Вони хочуть лишити все, як є. Лілія Гриневич погодилася на 60% української мови замість ста, але Угорщина заблокувала нараду по НАТО і участь України в цій нараді», – заявила активістка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити