image
 |  0 18 Березня 2018 | 13:09

Націоналісти з Волині взяли участь у відзначенні річниці створення Карпатської України

Делегація Волинської «Свободи» та громадської організації «Сокіл-Волинь» узяли участь в урочистих заходах із відзначення 79-річчя Карпатської України, що відбулися 17 березня 2018 року на Красній Поляні поблизу міста Хуст Закарпатської області.
Про це «ВолиньUA» поінформували активісти Волинської «Свободи».
«На Красному Полі українські добровольці в бою проти добре озброєного угорського окупанта, підтримуваного гітлерівською Німеччиною, захищали українську державність. Саме тоді, у березні 1939 року, розпочалася Друга Світова війна. І саме українці першими стали на захист Європи і Світу від гітлерівців. На цьому мають наполягати і українські історики, і українські політики», – заявив у своєму виступі під час урочистостей голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.


Із його слів, бій на Красному Полі, захист Карпатської України є не просто сторінкою нашої історії ‒ це підтвердження нашої багатовікової державності, яке додає сили боротися й сьогодні.
«Ці хлопці й дівчата, які загинули на Красному Полі, захищаючи українську державність, фактично були добровольцями. Вони добровільно залишили свої родини (можливо, для когось комфортне життя) і пішли захищати ідею. Не просто кусок ковбаси, не просто свій особистий добробут. Вони пішли захищати ідею українства, ідею української держави. А в суть ідеї української держави і вкладається поняття української родини, української традиції, української культури, української землі й українського багатства», – додав Олег Тягнибок.


«Аналізуючи те, що відбувалося на Закарпатті 79 років тому, можна провести історичну паралель із Героями Крут. Як молоді гімназисти-крутянці стали на захист України та всієї Європи від московської орди, так само зовсім юні українці Карпатської України жертовно стали на захист усього світу від гітлерівської чуми… Вразило й те, що звірства окупантів проти українців були однаковими – вони без розбору вбивали молодь, жінок, дітей і стариків», – поділився враженнями від поїздки керівник волинської делегації Олександр Самосик.

Зі слів присутнього на заходах голови ГО «Сокіл-Волинь» Максима Новицького, героїзм оборонців Карпатської України – приклад самопожертви в імя України, гідний наслідування всіма майбутніми поколіннями українців..


 



 
 
 


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити