image
 |  0 4 Травня 2018 | 14:45

Націоналісти затримали у Києві бразильського найманця «ДНР» Лусварге і привели в СБУ, - ЗМІ (ВІДЕО)

Активісти партії «Національний корпус» затримали бойовика самопроголошеної «Донецької народної республіки» - громадянина Бразилії Рафаеля Лусварге і повели його в Службу безпеки України.
Про це 04 травня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
[embed]https://www.facebook.com/serhiifilimonov/videos/1014976605335901/[/embed]
Пряму трансляцію затримання вели активіст «Нацкорпусу», «Радіо Свобода», «Громадське».
Раніше представники «Нацкорпусу» прийшли до чоловічого Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП, щоб перевірити, чи дійсно Лусварге проживає на його території.
Там активісти його не виявили, але затримали на вулиці, де він вільно гуляв.
[embed]https://www.facebook.com/hromadskeua/videos/1874623945891293/[/embed]
Нагадаємо, напередодні у Свято-Покровському Голосіївському монастирі помітили бойовика угруповань «ЛНР» і «ДНР», бразильця Рафаеля Лусварге.
У серпні 2017 року Апеляційний суд скасував вирок до 13 років в'язниці Лусварге.
25 січня 2017 року Печерський районний суд засудив до 13 років в'язниці бразильця Лусварге, який воював на боці бойовиків самопроголошеної «Донецької народної республіки».
Слідство встановило, що з вересня 2014 року по травень 2015 року громадянин Бразилії перебував у складі 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» 1-ї бригади «ДНР».
Він виконував функції командира ротою, інструктора і розвідника, брав участь у бойових діях в районі Вергулівки, Первомайського, Горлівки, Старобешевого, в боях під Дебальцевим і за донецький аеропорт.
Також він вербував іноземців, переважно бразильців, до складу незаконних збройних формувань, здійснював неодноразові розвідувальні походи на позиції Збройних сил і коригував артилерійський вогонь по українських позиціях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити