image
 |  2 2 Березня 2018 | 10:32

«Нафтогаз» просить українців знизити температуру в будинках через нестачу газу

Це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%.
Про це 02 березня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» просить українців знизити температуру в приміщеннях на 1-2 градуси для економії споживання газу. Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії.
Вчора за 15 хвилин до початку поставки газу «Газпром» повідомив нам, що «я передумала», а також знизив на 20% тиск у газопроводах на своїй стороні системи і звів до мінімуму продажі газу іншим клієнтам... Мета - здійснити мрію або про «Україна змерзнула», або про «Україна - ненадійний транзитер і відбирає газ». Це було б дуже доречно за два тижні до виборів самі знаєте кого... Давайте вчинимо погано і зіпсуємо людині свято. Нам треба протриматися всього 3-4 дні, поки не минуть холоди. У кого є казани, зменшіть температуру в приміщенні на 1 градус удень і на 2 градуси вночі, - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, це дасть змогу знизити потребу в газі на 8-9%.
Ми працюємо з місцевою владою, щоб комунальні тепловики в найближчі дні робили так само для будинків із централізованим опаленням, - додали в компанії.

Зазначається, що підземні сховища газу працюють на максимальному режимі відбору, добувачі поставляють газ у системи в нормальному режимі, інші потреби «Нафтогаз» закриває імпортом газу з Європи.
Ваша допомога у зменшенні потреби в газі буде дуже доречною. Сьогоднішній день - самий критичний, - резюмують у компанії.

Як повідомляли «Українські Новини», Україні не вистачає газу через холод і відмову «Газпрому» збільшити постачання.
1 березня заступник голови «Газпрому» Олександр Медвєдєв заявив, що російська компанія прийняла рішення не здійснювати поставки газу «Нафтогазу» з 1 березня і повернув одержану передоплату.
«Газпром» тепер не може вимагати від «Нафтогазу» виконання пункту контракту «бери або плати» через відмову поставляти газ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити