image
 |  2 15 Червня 2019 | 12:01

Нагородять юного волинянина, який врятував потопельника

У Луцьку 32-річний чоловік хотів перепливти ставок, що у мікрорайоні Теремно, але не розрахував сили та почав тонути. Його врятували студенти-рятувальники.

Пізніше стало відомо, що з води потопаючого витягнув Андрій Ольхович із села Жабка.

Андрій Ольхович сидів з товаришем і рибалив. Він пригадує, що була обідня пора.

"Через наші снасті перепливав чоловік і почав кликати на допомогу, там сиділа пара чоловік і жінка, чоловік почав до нього пливти і витягати до берега", - розповів хлопець.

Перший рятувальник повернувся на берег, говорить Андрій, а чоловік пішов на дно. Ріст Андрія 175 см, він каже, що глибина озера неподалік берега більше 2 метрів, видимість під водою близько 50 сантиметрів.

“Я тоді підбіг, стрибнув у воду й запитав у чоловіка, де той пішов на дно, він показав біля очерету. Я пірнув перший раз, пройшов рукою по дну – не було, другий раз пірнув і вперся йому в спину, далі нащупав руку і витягнув на поверхню води”.

Далі підбігли рятувальники з пляжу і провели реанімаційні заходи, чоловіка завезли в лікарню.

Читайте також: «Це для того, щоб не писати і їхати далі»: у Луцьку чоловік давав хабаря патрульним

Андрій Ольхович розповів, що у дитинстві мріяв стати пожежником, тепер думає, щоб у майбутньому пов’язати своє життя з професією рятувальника.

Нині Луцька міська рада звернулася до управління ДСНС області, аби хлопця нагородили за порятунок потопаючого. 

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити