image
 |  14 18 Вересня 2020 | 17:44

Наказ № 330: міністр оборони Таран зобов'язав штрафувати і позбавляти премій військовослужбовців за ведення вогню у відповідь по російських окупантах!

Міноборони наказало штрафувати солдат ЗСУ за вогонь у відповідь по російських військах, командирів - за "невиправдані бойові втрати", а сам захист Батьківщини офіційно прирівняний до адміністративного правопорушення.

Це випливає з сенсаційної і ганебного наказу № 330 міністра оборони України Андрія Тарана від 16.09.2020, який доведений в усі військові частини на фронті і зараз викликав крайнє обурення українських воїнів. Цей наказ - підстава притягнути до кримінальної відповідальності самого Тарана, президента Зеленського і головнокомандувача ЗСУ Хомчака, якщо вони наважаться вимагати виконання зрадницьких вимог свого наказу, і якщо вони його негайно не скасують.

У це важко повірити, але цей наказ справжній, Цензор.НЕТ його отримав від джерел з наших частин і підрозділів на фронті, точна назва таке: "Щодо запровадження з 27 липня поточного року Військовослужбовцям Збройних Сил України за годину участия у заходах Із забезпечення национальной безопасности и оборони в условиях особливого ПЕРІОДУ винагороди за создание безпечного умів Виконання бойовий завдання та Збереження життя и здоров'я во время участия в заходах Із забезпечення национальной безопасности и оборони, Відсічі и стримування збройної агресії Російської Федерации у ДОНЕЦЬКІЙ та Луганській областях в Міністерстві оборони опрацьовано відповідній наказ Міністерства оборони України від 16.09.2020 р, № 330 ".

Наказ № 330: міністр оборони Таран зобовязав штрафувати і позбавляти премій військовослужбовців за ведення вогню у відповідь по російських окупантах!

Наказ вводить додаткову премію для військових на фронті, але якщо військовослужбовець допускає правопорушення, то його штрафують і премію скорочують.

Головне в наказі ось це:

"До порушень відносяться;

- вчинення військовослужбовцями військового адміністративного правопорушення або адміністративного правопорушення;

- наявність облікованих під час виконання службових обов’язків випадків захворювань через порушення правил гігієни, травмувань через порушення заходів безпеки, суїцидів та невиправданих бойових втрат серед особового складу;

- відкриття вогню (у тому числі у відповідь) без наказу відповідного командира (начальника), крім випадків військової необхідності".

"Командирам відділень, взводів, рот (батарей), батальйонів (дивізіонів) та бригад розмір винагороди встановлюється у залежності від кількості облікованих порушень, допущених підлеглим особовим складом за місяць, у таких розмірах від граничного розміру винагороди;

75 відсотків - у разі допущення 1 порушення для командира батальйону (дивізіону), бригади;

67 відсотків - у разі допущення 1 порушення для командира взводу, роти (батареї);

50 відсотків - у разі допущення 2 порушень для командира батальйону (дивізіону), бригади;

33 відсотки - у разі допущення 2 порушень для командира взводу, роти (батареї);

25 відсотків - у разі допущення 3 порушень для командира батальйону (дивізіону), бригади".

Тобто премія видається армії під час війни, щоб вона не стріляла і не порушувала припинення вогню, а якщо військовослужбовець відкриває вогонь, в тому числі у відповідь, його можуть оштрафувати і позбавити премії!

Наказ суперечить Конституції України, законодавства, які вимагають захищати країну від агресора, такого антидержавного марення немає ні в одній країні НАТО.

Визначити "невиправдані бойові втрати" може тільки суд, а не наказ міністра. Це не штрафом карається, а вироком, проведенням військово-тактичної експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калюжа крові та розкидані речі: поліція затримала бандитів, які влаштували жорстокий розбій у Луцьку (ФОТО)

Навіщо це зроблено? Зеленський по суті руками Тарана не штрафує - а називає службовим правопорушенням захист України.

Приголомшливо виписана норма - заборонений у відповідь вогонь по ворогу. Тут же обмовка - що якщо це не пояснюється наказом командира і військовою необхідністю. Але це ж маячня! Завдання відкривати вогонь по ворогу і тим більше, відкривати вогонь у відповідь, не потребує обмеження і не може бути заборонена в будь-якому вигляді додатковими наказами - це обов'язок військовослужбовця в зоні бойових дій, якою є зона ООС! Вогонь по ворогу, а тим більше у відповідь, нічим не може бути обмежений! Бо жаден вояк не повинен чекати наказ, щоб відкрити вогонь по ворогу - він зобов'язаний відкрито вогонь по ворогу! Застереження в наказі також як в "Ухиляються-22", покликані приховати абсурдність постановки завдання додатковими словами, які потрібні просто для прикриття справжнього сенсу. Сенс цього зрадницького заборони один - прирівняти ведення бойових дій українським військом до адміністративного правопорушення. Захист країни, вогонь по ворогу, тепер можуть бути визнані правопорушенням. Визначити необхідність у відповідь вогню може тільки військовослужбовець, який виконує бойові завдання, а не ті, що вижили з розуму маразматики в столичних кабінетах. Тобто цей наказ незаконний.

Який стандарт НАТО таке передбачає? В якій армії НАТО такі накази діють? Або взагалі в якій армії такі накази діють?

Я б хотів звернути увагу і на корупцію, яку спричинить наказ № 330. Тепер через те, що за будь-які порушення особового складу передбачено штраф командирам частин і підрозділів, будь-які правопорушення будуть приховувати, це спричинить корупцію за нереєстрацію реальних правопорушень. Тобто вирішив командир п'яницю покарати і визначити ступінь сп'яніння - отримай штраф. Перевели командиру в частину прикомандированих, вони щось набедокурили - отримай штраф. Це ж суперечить самій логіці підтримання дисципліни у військах.

Наказ № 330 я назву коротко - це крок до зради і марення божевільних, це демонстрація повної професійної неадекватності керівництва Міноборони і ЗСУ та Верховного Головнокомандувача Зеленського, це демонстрація повної втрати керованості армією і не розуміння людей і завдань війни. А ще це догідливість військового командування, бажання будь-якою ціною догодити Зеленському в реалізації його божевільної ідеї змусити українську армії не стріляти по окупантам.

Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський і Головнокомандувач Збройними силами Руслан Хомчак зобов'язані скасувати цей ганебний наказ.

Верховна Рада зобов'язана викликати для доповіді міністра оборони Андрія Тарана, і з'ясувати: цей наказ пояснюється його недоумством або зрадою, і дати оцінку дієздатності міністра взагалі.

По суті, армію хочуть підкупити і за кілька тисяч гривень змусити відмовитися від будь-яких спроб стріляти. Це реальна капітуляція, реальна робота на Росію, це не вигадане зрада, а справжній документ.

Закликаю українських військовослужбовців повідомляти мені про всі випадки, коли командування намагається застосувати наказ №330 для накладення штрафів, я буду оприлюднювати імена тих командирів, які тим самим зраджують свою країну. Зробимо всіх зрадників "знаменитими", країна і всі їхні близькі та колеги повинні знати всіх, хто зраджує нашу боротьбу і виконує зрадницький наказ 330.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити