image
 |  5 23 Серпня 2018 | 12:02

«Нам не 27»: українські зірки записали відеоролик до Дня Незалежності (ВІДЕО)

Українські зірки до 27-річниці Незалежності України створили відеоролик, щоб нагадати світові про глибоке коріння української нації.
У записі ролика під назвою " Нам не 27" разом з радіостанцією "Країна ФМ" взяли участь Олександр Положинський,Арсен Мірзоян, Тоня Матвієнко,Валерій ХарчишинТарас ТополяАхтем Сейтаблаєв, Ірма ВітовськаОлег СкрипкаІван Леньо, Наталка Карпа та Сергій Танчинець.
У ролику вони "відмотують" історію України, щоб показати її тривалість, - пише "Українська правда".
"1945 – 73 роки тому. Україна – одна з засновниць ООН", – каже Тарас Тополя.

"1916 рік – 102 роки тому. Перше виконання українського "Щедрика", – додає Олег Скрипка.
Далі – перша в світі Конституція Пилипа Орлика, заснування Києво-Могилянської академії, утворення Запорізької Січі, перша згадка про козаків, спорудження Софійського собору в Києві, хрещення Русі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни привітали народ із Днем прапора (ВІДЕО)


Ролик "відмотує" до 482 року – 1536 років тому, до першої згадки про Київ, коли Кий, Щек, Хорив і Либідь заснували місто.
"Ми одна з найдавніших держав у світі, яка вже давно є частиною великої європейської історії! Тому цю велику історію українців, як нації, ми вирішили відобразити у ключових історичних подіях, що відбулись в Україні чи за участі українців. Ми запросили до зйомок тих українців, які не просто поділяють нашу позицію, а своєю щоденною діяльністю популяризують українську мову, історію, культуру", – каже програмний директор радіостанції Роман Давидов.

Ролик також є з англомовними титрами – для іноземців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити