image
 |  0 13 Грудня 2018 | 15:05

Намісник Києво-Печерської лаври особисто готував провокації під час об’єднавчого Собору

Як повідомляє «Прямий», про це під час брифінгу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Він зазначив, що встановити це слідству дозволили свідчення нашого співвітчизника, котрий у Москві отримав пропозицію провести в Україні акцію протесту проти отримання томосу.

«У Москві Юрій запропонував провести на території Києво-Печерської лаври в місті Києві акції протесту проти отримання Україною томосу та створення Єдиної помісної православної церкви. Для реалізації цих намірів він видав готівкою п’ять тисяч доларів США. Надані інструкції передбачали необхідність надання нового мобільного телефону та картки стильникового зв’язку для налагодження каналу закритого спілкування, а також встановлення контакту з одним зі священослужителів Києво-Печерської лаври, котрий мав координувати діяльність наших заявників зсередини. Для взаємодії йому потрібно було назвати пароль «Ми від Олександра Івановича», — повідомили у СБУ.

Після повернення до України наш співвітчизник звернувся до СБУ та повідомив про отриману пропозицію. До цього його спонукали: завищена вартість замовлення, наявність конспірації та необмеженість у фінансах. Цим він був більше схожий на кадрового співробітника спецслужб РФ, ніж на активіста «Антимайдану», котрий переховується у Москві.

«Вже під нашим контролем організатор акції зв’язався з Юрієм, котрий йому повідомив, що координатором акції буде владика Павел. Далі було встановлено, що вказаною особою є намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел», — додав Кононенко.

Як писав “Вголос”, об’єднавчий Собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел (Лебідь) обіцяв українцям “боже прокляття”, якщо Київський патріархат заявить про свої наміри повернути монастир із Московського патріархату під своє керівництво після отримання томосу.

Його звернення записане на відео та поширене в YouTube.

“Паша-Мерседес, відомий любов’ю до дорогих авто, оргій, а також як “настоятель Києво-Печерської лаври”, погрожував “прокльонами до сьомого коліна” українцям за намір повернути в національну власність пам’ятки національної культури (Почаївської і Печерської лавр): “…якщо ви розсудливі люди, ви не побажаєте своїм рідним прокляття Божого”, — відреагував на заяви церковника український політолог Олексій Голобуцький в особистому Telegram-каналі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити