image
 |  4 23 Грудня 2019 | 22:56

Напівзбанкрутілий уряд Гончарука нашкріб 10 мільйонів для Волині

Уряд прем’єра Олексія Гончарука зумів віднайти 9,8 млн гривень дотації для Волині.

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Як повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, з Державного бюджету України обласному бюджету додатково було виділено з 9 856,8 тис. грн стабілізаційної дотації. Ці гроші будуть розподілені між місцевими бюджетами.

За його словами, першочергово ці кошти буде спрямовано недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів районних бюджетів і надають послуги мешканцям ОТГ, комунальних установ системи охорони здоров’я та на вирішення інших першочергових питань розвитку територій, що пов’язані з диспропорціями у місцевих бюджетах, які виникли у зв’язку із запровадженням нової моделі територіальної організації влади.

Читайте також: Волинська ОДА запевняє, що відновлення приміського маршруту № 236 – правомірне

Стабілізаційну дотацію поділять за таким принципом:

- 30 % дотації – пропорційно до чисельності населення об’єднаних територіальних громад станом на 01.01.2019, створених у районі;

- 70 % дотації – за механізмом, застосованим на державному рівні, з урахуванням надходжень ПДФО до районних бюджетів області за 11 місяців 2019 року.

Депутати комісії погодили розподіл стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на 2019 рік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити