image
 |  0 12 Серпня 2020 | 09:59

Напої, які допомагають швидко заснути

Відомо, що слід уникати кави та шоколаду перед сном, адже вони містять кофеїн, який є перешкодою для сну. Втім, є декілька напоїв, які навпаки допоможуть вам налаштуватись на сон.

Їжа та напої, що містять певні мінерали та важливу амінокислоту під назвою триптофан, можуть сприяти виробленню в організмі серотоніну та мелатоніну. Це важливі гормони, що які впливають й на сон, повідомляє CNN.

Чай з ромашки

Чай з ромашки сповнений антиоксидантів, сприяє спокою і може зменшити тривожність. Під час дослідження, проведеного у 2017 році виявилось, що екстракт ромашки покращує якісь сну у дорослих людей та впливає на щоденну ефективність. Групу людей, які приймали цей чай, порівнювали з тими учасники, які отримували плацебо.

Чай ашваганда

Ашваганда – досить популярний чай в Індії. Він допомагає тілу розслабитися і підготуватися до сну, що також сприяє покращення його якості.

Чай кореня валеріани

Валеріана – рослина, яку використовують для лікування безсоння, тривоги, депресії та пом'якшення симптомів менопаузи. Під час одного дослідження майже третина жінок в постменопаузі, які приймали капсулу валеріани двічі на день впродовж чотирьох тижнів, повідомили про покращення якості сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні знайшли незвичайну тюнінговану «Волинянку» (ФОТО)

Тепле молоко

Завдяки триптофану, кальцію і магнію, тепле молоко перед сном може допомогти краще заснути. Тепло робить напій більш заспокійливим і легшим для засвоєння.

Мигдалеве молоко

Одна склянка мигдалевого молока також містить близько 20 міліграмів магнію, який сприяє хорошому сну та заспокоює нервову систему.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити