image
 |  0 13 Жовтня 2019 | 13:48

Народна аматорська хорова капела «Посвіт» відзначила 30-річний ювілей

У суботу, 12 жовтня, у Палаці культури міста Луцька відбувся концерт народної аматорської хорової капели «Посвіт» «Як не я, тоді хто?», приурочений 30-річчю створення капели.

Створена 1989 року в переддень Покрови з легкої руки політв'язня-націоналіста Ростислава Кушнірука, хорова капела стала своєрідним передвісником нашої Незалежності.

На заході був присутній депутат Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.

«Отримали величезне піднесення та естетичну насолоду від ювілейного концерту хору «Посвіт» з нагоди 30-річчя його створення. Майже тригодинне дійство відбувалось у Палаці культури міста Луцька, де й «прописалася» уславлена самодіяльна хорова капела», - прокоментував у соцмережі Олександр Пирожик.

«Системно й наполегливо «Посвіт» пробуджував нашу Націю, повертав із небуття козацькі, стрілецькі, повстанські та інші патріотичні і націоналістичні пісні, пропагував славний імідж героїчного Волинського краю. Вже три десятиліття без цього аматорського колективу в нашому краї не обходився жоден значущий патріотичний захід. Приємно було бачити, що ветерани підготували й молоду надійну зміну «посвітян», - резюмував політик.

«Щиро дякую митцям цього іміджеутворюючого для Волині колективу, який нині гуртує Алла Гас, і в якому знайшов багато щирих друзів і переконаних побратимів. Дай Вам, Боже, здоров'я й наснаги ще багато десятиріч творити в ім'я Нації і Держави, звитяжного майбуття прийдешніх поколінь українців!», - висловив слова подяки Олександр Пирожик.

      

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити