image
 |  4 15 Лютого 2018 | 14:33

«Нас кинули!» або Захмарні зарплати керівників Іваничівської ОТГ

Новообрана влада Іваничівської ОТГ, пропрацювавши лише 4 місяці, прийняла рішення преміювати себе щомісячно в розрізі 100% посадового окладу. Нещодавно користувачі Фейсбук розпочали гостру дискусію через опубліковане рішення Іваничівської селищної ради «Про оплату праці селищного голови, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів та секретаря ради». Згідно з рішенням, селищний голова, його заступники та секретар ради вже заслужили щомісячного преміювання у розмірі 100% посадового окладу, а також на премії до державних і професійних свят. До того ж, згідно з пунктом 1.3 рішення, встановлюється щомісячна надбавка за високі досягнення у праці в розмірі 50 % посадового окладу та матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань і допомога на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати. За результатами поіменного голосування утрималися лише депутати від ВО «Свобода». Решта ж підтримали це вкрай непопулярне для громади та бюджету рішення.
«І щоб ти жив на одну зарплату», – зазначив у мережі Фейсбук користувач Василь Ігнатюк.
Навіть за приблизними підрахунками, зрозуміло, що така щомісячна винагорода є надмірним навантаженням на і так невеликий місцевий бюджет. Якщо ж заступники за декілька місяців роботи вже заслужили премії і матеріальні допомоги, то, очевидно, що й інших працівників апарату селищний голова не образить. Тим часом до штату, за попередньою інформацією, планують набрати до півсотні одиниць. І це в час, коли в громаді не зроблена жодна дорога, а перевізники відмовляються пускати автобуси. Виходить, мешканцям, які віддали голоси за таку владу з надією на покращення, доведеться зі своїх податків оплачувати надбавки і оздоровлення селищної верхівки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити