image
 |  2 26 Жовтня 2020 | 20:37

NASA вперше знайшло воду на освітленій стороні Місяця

Стратосферна обсерваторія інфрачервоної астрономії (SOFIA) NASA вперше підтвердила наявність води на освітленій Сонцем поверхні Місяця.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це сказано в прес-релізі космічного агентства. Відкриття вказує на те, що вода може бути розподілена по всій поверхні Місяця, а не тільки на її затінених місцях.

SOFIA виявила молекули води в кратері Клавіуса, одному з найбільших кратерів, видимих з Землі і розташованому в південній півкулі Місяця.

Дані з цього місця показали, що вода в концентрації, еквівалентній пляшці з водою об'ємом 0,35 мл, міститься в кубічному метрі грунту.

Директор відділу астрофізики в штаб-квартирі NASA Пол Герц заявив, що ознаки наявності води на освітленій стороні Місяця були присутні, але підтверджень не було.

«Тепер ми знаємо, що це є. Це відкриття кидає виклик нашому розумінню місячної поверхні і піднімає інтригуючі питання про ресурсах, що мають відношення до дослідження далекого космосу», – сказав Герц.

У NASA як приклад навели, що в пустелі Сахара в сто разів більше води, ніж обсерваторія SOFIA виявила в місячному грунті.

«Вода є цінним ресурсом як для наукових цілей, так і для використання нашими дослідниками. Якщо ми зможемо використовувати ресурси Місяця, тоді ми зможемо нести менше води і більше обладнання, щоб сприяти новим науковим відкриттям», – сказав Джейкоб Блічер, головний науковий співробітник Управління космічних досліджень і операцій NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім країн підписали угоду про освоєння Місяця: хто їм дасть?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити