image
 |  144 23 Травня 2024 | 15:47

Населення країни до кінця війни може скоротитися до 25 млн

Україна за найгіршого сценарію може вийти з війни з 25 млн населення.

Втрати на фронті становитимуть мізер порівняно з тими, хто виїхав із країни, розповів генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, передає OBOZ.UA.

"Демографічна ситуація у нас дуже погана. При цьому кількість загиблих на фронті незрівнянна з кількістю тих, хто виїхав за кордон і не планує повертатися. Із кожним місяцем на 100-150 тис. зростає кількість тих, хто вже ніколи не повернеться назад в Україну", - заявив він.

Наразі близько 6 млн українців перебувають у Європі як біженці, ще 1-2 млн опинилися в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони збили ворожий штурмовик Су-25

"Таким чином, наші головні втрати з точки зору демографії - це люди, які вже не повернуться. Демографи кажуть, що за найгіршого розкладу після закінчення війни нас може залишитися близько 25 мільйонів. Але ніхто не знає, коли війна скінчиться", - каже соціолог.

Проблему неповернення біженців посилює негативне ставлення до них з боку громадян, які залишаються в Україні.

"Поки що цей негатив існує в соцмережах, і не особливо помітний в соцопитуваннях. Але біженці теж користуються цими ж соцмережами і все бачать", - каже Паніотто.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити