image
 |  9 7 Серпня 2019 | 09:54

Настав час піднімати вартість проїзду у тролейбусах, - директор Луцького підприємства електротранспорту

Прийшов час піднімати вартість проїзду у тролейбусах Луцька. Про це під час засідання виконкому Луцької міськради заявив генеральний директор комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц. 

Директор комунального підприємства поскаржився на поганий стан підприємства і постійно зростаючі витрати. Також він заявив, що вже зросла вартість проїзду у маршрутках, отже настав час тролейбусів.

«Останній раз ми піднімали вартість проїзду у тролейбусах у червні 2018 року. За рік відбувся ріст цін на електроенергію, матеріальні витрати. Піднявся прожитковий мінімум. Зношеність тролейбусів значна і становить понад 70%. Тролейбусів не вистачає. Багато з них потребує ремонту. Також треба витрачати кошти на утримання контактної мережі. У минулому році ми замінили 4 км проводів. З 1 серпня вартість електроенергії зросте до 3,3 гривень за кіловат. Наше підприємство не є лідером по зарплаті з підприємств електротранспорту по Україні. Але ми не пасемо й задніх».

Також Володимир Пуц додав, що якщо тарифи підвищать, то зарплати водіїв та персоналу зростуть на 28-36%. Збільшення вартості проїзду у тролейбусах лише частково вирішить проблему з ремонтом техніки.

Вартість проїзду у тролейбусах пропонують підняти до 4 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанам пояснили, чому тролейбуси №1а і 2а не курсують на КРЗ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити