image
 |  0 11 Травня 2021 | 11:31

Настоятель з Волині заявив, що 9 травня – друга Пасха (ВІДЕО)

Скандальний намісник Києво-Печерської лаври Павло (Лебідь), життя і діяльність якого тісно пов'язані з Волинню, розповів, наскільки важливе для нього свято 9 травня. Він наголосив, що воно для нього – друга Пасха.

Про це він сказав у програмі «Позаочі» на телеканалі «Інтер», - передає Перший.

На запитання ведучої Анастасії Даугуле, що для нього означає свято 9 травня, намісник відповів:

«Це день перемоги добра над злом, і цього не потрібно боятися. Якщо ми не пам’ятаємо своєї історії, то ми не люди. У мене постраждав дід, у мене постраждало багато родичів. Для мене це священний день. День перемоги добра над злом – це друга Пасха, яка злилася з великою пасхою Господньою. «Нет больше той любви, чем положить душу свою за други своя», – сказано в Євангелії.

У цей день я служу літургію, йду до Вічного вогню. Я згадую тих людей, які положили своє життя, я дійсно молюсь і благодарю їх, що вони мені дали сьогодні незалежну Україну. Тому горе тим людям, які не пам’ятають своєї історії. А ще більше горе тим, хто її переписує на свій поганий лад».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Палаці культури міста Луцька вшанували матерів, чиї сини загинули на Сході України (ФОТО)

Що пов’язує митрополита Павла з Волинню

Життя і діяльність настоятела Павла (Петра Дмитровича Лебедя) тісно пов’язані із Волинню. Сам він родом із Млинівського району, що на Рівненщині. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі.

1988 року архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам висвятив майбутнього настоятеля лаври на священника у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення Московської духовної семінарії в тому ж році його направили настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам здійснив постриг Петра Лебедя в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року зведений у сан архімандрита.

Зауважимо, раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки та інше майно.

У 2018 році силовики обшукували маєток намісника Києво-Печерської лаври Павла. Працювали одразу три відомства – СБУ, прокуратура та поліція. Намісника підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та порушенні рівноправності громадян з огляду на расову належність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити