image
 |  9 13 Серпня 2023 | 19:52

Нацбанки Польщі та України спільно випустять колекційні монети

Із нагоди Дня Незалежності України Національний банк Польщі та Національний банк України спільно випустять срібні колекційні монети «Дружба та братство – найбільше багатство».

Монети, автором дизайну яких є український художник Володимир Таран, будуть доступні і в Польщі, і в Україні.

Про це пише MonitorInfo

«Спільний випуск срібних монет номіналом 10 злотих і 10 гривень відповідно є ще одним доказом плідної співпраці між Національним банком Польщі та Національним банком України. Обидві монети утворюють комплект, а їх форма разом створює серце» ‒, повідомила пресслужба НБП.

Монети будуть виготовлені зі срібла 999 проби. Вага кожної монети – 31,1 г. Загальний тираж комплектів становитиме до 10 тис. штук, половина з яких буде виготовлятися і продаватися в Польщі, а друга – в Україні.

«Спільно встановлена обома нацбанками дата випуску монет – 24 серпня – має символічне значення. Цього дня Україна відзначає День Незалежності», ‒ наголосили в повідомленні НБП. Монети будуть доступні для продажу в касах регіональних відділень Нацбанку Польщі та в інтернет-магазині Kolekcjoner.

Тираж, призначений для продажу в Україні, буде поширюватися через офіційні дистриб’юторські банки та через інтернет-магазин Національного банку України.

Цьогорічний випуск є другою спільною ініціативою НБУ та НБП. У 2012 р. обидва банки випустили срібні колекційні монети з нагоди Чемпіонату Європи з футболу.

Національний банк Польщі планує передати кошти від продажу набору срібних колекційних монет «Дружба та братство – найбільше багатство» Україні у вигляді безповоротної гуманітарної фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Любомльському ліцеї відремонтують дах за 5 млн грн

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити