image
 |  2 8 Грудня 2019 | 17:14

Нація має бути єдиною, щоби вся Україна не стала кривавим Бахмутом, – Тягнибок на Майдані

Українська нація має бути єдиною, щоби вся Україна не стала кривавим Бахмутом, де українців вбивають тільки за те, що вони – українці.

Про це заявив лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, виступаючи на Майдані Незалежності в Києві, де напередодні зустрічі у нормандському форматі проходить віче “Червоні лінії для Зеленського”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані відбувається всеукраїнське віче «Червоні лінії для Зеленського»

“Рівно 5 років тому у Пісках загинув наш побратим-свободівець Віктор Лавренчук. Один із 14 000 українців, які полягли на фронті московсько-української війни. Сьогодні у селищі Ямпіль поблизу Бахмута Україна поховала великого патріота, активіста Артема Мирошниченка, який загинув тільки через те, що був українцем, тільки через те, що спілкувався державною українською мовою в українському Бахмуті на українській землі. І це для нас, для усіх українців, зі Сходу і Заходу, із Півночі й Півдня, для українців, які мешкають по всьому світу, є кривавим попередженням. Якщо, не дай, Боже, ця влада посміє здати національні інтереси України, вся Україна перетвориться у такий маленький кривавий Бахмут. Ми маємо це усвідомлювати. Тому всі як один зараз, вся нація повинна повстати проти свавілля, безглуздості, захланності та неосвіченості теперішньої зеленої влади”, – зазначив Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бахмуті прощаються з волонтером Артемом Мирошниченком

Лідер націоналістів наголосив, що слова та дії президента Зеленського, зареєстровані його оточенням законопроекти, свідчать про те, що влада вже переступила “червоні лінії”.

“Вони вже наступного року з якогось дива збираються проводити вибори на тимчасово окупованих територіях. Які вибори? Взагалі з глузду з’їхали? Історію вчіть! Навіть в Німеччині після Другої світової війни вибори були проведені тільки на п’ятий рік. А вони вже, коли ще не відбулося перепаспортизації населення, яке перебуває під окупацією, коли те населення ще не довело своєї лояльності до України, коли там купа кремлівської наволочі руйнує Українську державу, коли туди запускають шпигунів…Та не може там бути ніяких виборів щонайменше протягом 5-7 років, поки та територія не стане українською”, – переконує Олег Тягнибок.

Голова “Свободи” заявив, що влада не має права продавати інтереси України в обмін на дешевий російський газ:

“Зеленський і його прихвосні з Кабінету Міністрів знову вирішили посадити нас на кремлівську газову голку. Заради дешевого російського газу ми готові продавати українські національні інтереси і нашу святу землю? Ясно, що ні. І він повинен це знати.

Якщо українців не буде на вулиці, на акціях, мітингах, вони будуть розуміти, що всі їхні кроки нація схвалює. А ми кажемо: Ні! Ніякої торгівлі на крові! Ніяких газових угод із Москвою! Ніякої купівлі електроенергії у Москви! Бо це послаблює українську національну безпеку”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни беруть участь у всеукраїнській акції проти капітуляції на Майдані

Націоналіст вказує, що президент України повинен ставити питання про розрив дипломатичних стосунків з Московією та зміну нормандського формату перемовин на умовно будапештський.

“США та Велика Британія є нашими стратегічними союзниками, вони реально можуть поставити московитів у потрібні рамки. На жаль, можемо констатувати, що, їдучи в Париж, Зеленський опиниться в оточенні бізнес-партнерів Путіна. Особливо, після “Північного потоку” і заяв Макрона, що найбільший ворог НАТО – не Росія, а тероризм в Африці. Невже вони не розуміють, що якраз Росія і є терористом?” – зазначає Олег Тягнибок.

Відтак, наголошує голова “Свободи”, сьогодні нація має бути як ніколи єдиною, щоб показати, що вона здатна відстояти свої національні інтереси та не допустити капітуляції.

“Рівно 6 років тому ми з вами повалили на Бесарабці червоного боввана Лєніна. Після того почався лєнінопад по всій Україні. Так ось: повалили 6 років тому червоного боввана, повалимо тепер і зеленого! Наша мета – щоби наші діти і внуки вже не боролися за Україну. Ми маємо завершити Революцію Гідності українською перемогою! А нехай вже наші діти і внуки живуть у великій, процвітаючій, красивій, могутній, мирній, вільній Українській державі!” – підсумував Олег Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не врятують цих покидьків ані гроші, ані зв’язки»: Тягнибок попередив правоохоронців, суддів і президента за вбитого через мову волонтера

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити