image
 |  2 1 Серпня 2020 | 08:47

Аби мовчав? Нацполіція знайшла і застрелила «полтавського терориста»

Снайпер поліції знешкодив «полтавського терориста», який протягом декількох днів ховався від правоохоронців.

Про це повідомляє «УНН» із посиланням на пресслужбу Нацполіції України.

«Все сталося сьогодні, 1 серпня, вночі біля селища Опішня. Поліцейські не постраждали. Для затримання правопорушника проводилася спеціальна поліцейська операція. Коли його дії почали загрожувати життю поліцейських, снайпер знешкодив чоловіка», — йдеться у повідомленні.
«Проводячи оперативно-розшукові заходи, правоохоронці склали психологічний портрет чоловіка та встановили, що він має військову підготовку і навики виживання в екстремальних умовах», - відзначили правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Полтавський теpоpист» звільнив заpучника-поліцейського і втік до лісу

На своїй сторінці у Facebook подpобиці ліквідації розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Полтавського терориста Романа Скрипника - ліквідовано. 01 серпня, близько 02.00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо розшуку Скрипника, у один із нежилих будинків зайшов начальник СРПП Зінківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума, та виявив злочинця», - написав Геращенко.

Він додав, що у подальшому Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського.

Зазначається, що капітан Гума мав при собі табельну зброю.

«З метою затримання зловмисника введено в дію спеціальну поліцейську операцію «Грім». Злочинця було ліквідовано співробітниками поліцейського спецназу КОРД через влучний постріл. Заручник мав три секунди для того щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим та неушкодженим», - написав заступник Арсена Авакова.
«У Романа Скрипника була можливість здатись поліції і залишитись живим, хоча і провести багато років за решіткою. Але він сам обрав свій шлях...», резюмував Геращенко.

Заступник очільника МВС подякував поліцейським та Нацгвардійцям, які були залучені до операції по пошуку та затриманню небезпечного злочинця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукають п’яту добу: «полтавського терориста» досі не спіймали

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити