image
 |  0 25 Листопада 2021 | 08:40

Науковці спрогнозували, коли українцям чекати на наступну хвилю коронавірусу

У Київській школі економіки розповіли, що хвиля коронавірусу в Україні спадає вже два тижні. Наступний спалах захворюваності прогнозують із січня 2022 року.

Про це повідомила пресслужба KSE, - інформує Громадське.

Так, керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко розповів, що у більшості країн Європи зараз відбувається зростання захворюваності на коронавірус, а в Україні — розпочалося спадання. Дослідник прогнозує, що в найближчі тижні Європа досягне рекордних показників захворюваності від початку пандемії. Натомість рівень госпіталізацій та смертності завдяки вакцинації там зростає не так стрімко.

В Україні вже спостерігають покращення ситуації з коронавірусом. Наприклад, за минулий тиждень кількість нових випадків скоротилася на 20%. За прогнозом KSE, Київ, Одеська, Донецька та Херсонська області можуть покинути «червону» зону карантину вже на наступному тижні.

Проте Ганиченко зазначив, що це поки не означає, що Україна пройшла пік захворюваності, оскільки показники покращуються лише два тижні. А для таких оцінок має минути щонайменше три тижні.

Дослідник додав, що в Україні вперше за останні 3 місяці почалося розвантаження медичної системи: у COVID-лікарні приходить менше людей, ніж їх покидає. Також зменшується смертність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі гімназія та ліцей відновили очне навчання (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити