image
 |  2 11 Листопада 2021 | 13:53

Навантаження на область зростає, а фінансова база - ні, - перший заступник голови Волиньради

Навантаження на утримання комунальних закладів і здійснення інших повноважень зростає, а фінансова база обласного бюджету залишається без змін.

Про це у інтерв'ю заявив перший заступник голови Волинської облради, представник ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Посадовець проаналізував ситуацію у сфері професійно-технічної освіти, які повністю передаються на баланс області.

"Перші два заклади професійно-технічної освіти фактично готові до прийняття. Мова про Нововолинський центр професійної освіти і Любомльський професійний ліцей. Триває підготовка до передачі інших закладів на баланс області. На жаль, навантаження на область зростає, а фінансова база – ні. Хоча законодавство чітко каже: якщо держава передає на місця додаткові повноваження, вони мають бути підкріплені фінансово. Та про це у столиці забули. Політика уряду Зеленського ворожа до потреб громад. Якщо держава не повернеться обличчям до місцевого самоврядування, ми багато втратимо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80% директорів комунальних підприємств на Волині працює у статусі виконуючих обов'язки

З огляду на те, що розмір обласного бюджету-2021, а це близько 2,4 млрд гривень, майже аналогічний бюджету-2020, картина вимальовується не дуже оптимістична. Також прогнозується скорочення базової та додаткової дотації з державного бюджету десь на 30 млн гривень. Якщо нічого не зміниться, доведеться шукати варіанти оптимізації чи реорганізації закладів. Але до такого питання слід підходити виважено та вдумливо: сім раз відмір – один раз відріж. Ми не маємо права загубити найкращі заклади і найкращі надбання".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити