image
 |  13 15 Червня 2023 | 13:19

Навчання українців на танках Abrams закінчаться до кінця літа

Сполучені Штати Америки розраховують, що військові Збройних сил України уже до кінця літа завершать навчання на танках Abrams.

Закінчення навчань приблизно збігатиметься з очікуваною осінньою поставкою Києву 31 танка M1A1 Abrams, повідомляє CBS News із посиланням на неназваного представника Пентагону.

"Українці зараз тренуються у Німеччині на спеціально обладнаних танках. Обіцяні Abrams перебувають на ремонті в США. Наразі 200 українців проходять третій тиждень навчань з 12-тижневого плану підготовки", – заявили високопосадовці Сухопутних військ США в Європі та Африці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили ППО знищили вночі 20 "Шахедів" і крилату ракету

Українські військові ще відпрацьовують індивідуальні навички. Потім вони перейдуть до тренувань у складі різних підрозділів. Кульмінацією стануть навчання на рівні батальйону.

США пильно слідкують за початком контрнаступу України та очікують, коли в бій вступають деякі з підготовлених американцями бригад ЗСУ.

Один з американських офіцерів розповів, що у Пентагоні звертають увагу на те, які зміни можуть бути внесені до програми підготовки в майбутньому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити