image
 |  16 9 Січня 2023 | 17:14

Навіщо ворог почав запускати дрони-розвідники

Останніми днями російські окупанти активізували роботу своїх дронів-розвідників. Це може свідчити про те, що ворог вишукує, куди саме спрямувати свої ракети, пояснили у Повітряних силах Збройних сил України.

Зокрема такою є типова тактика поведінки росіян перед атакою, заявила 9 січня речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає ВолиньUA.

"Вони не відмовляться від поодиноких ударів і від масованих чи змішаних ракетних атак. Однак у росіян скрутна ситуація зі зброєю, тож їм доводиться більш ретельно аналізувати, куди саме бити", – сказала вона.

Дрони-розвідники відрізняються від бойових безпілотників Shahed тим, що зазвичай не несуть боєзаряду. Однак зараз розвивається створення так званого змішаного типу БпЛА, коли дрон-розвідник виявляє ціль і може кинути заряд.

За словами Гуменюк, оперативна ситуація в країні залишається досить складною, але її стабільно контролюють ЗСУ. Це відбувається попри постійні обстріли ворогом мирних територій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити