image
 |  4 31 Жовтня 2022 | 14:48

Навіть під час війни українці дбають про свою історичну спадщину, - депутат Луцькради

Навіть під час війни українці відроджують свою історію і дбають про історичне минуле, що принципово відрізняє їх від російських варварів.

Про це написав депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Андрій Білан, коментуючи встановлення відреставрованих історичних дверей у місті.

"Російські окупанти ведуть війну на знищення української нації, її культури та історії. І все ж їхні плани зазнають краху.

Навіть у той час як агресор запускає ракети по цивільній інфраструктурі, ми відроджуємо нашу історію і дбайливо ставимось до минулого.

Ще у 2019 році з моєї ініціативи як депутата фракції ВО "Свобода" була ухвалена програма реставрації історичних дверей та вікон. На днях майстри встановили відреставровані двері на вулицях Словацького, 1, Лесі Українки, 7 та Кривий Вал, 32. Це справжній подарунок місту у такий непростий час.

Ці пам'ятки, в які вкладена людська праця, - наш виклик ворогу. Навіть в умовах війни українці здатні творити і відроджувати. Дбати про свою історію і берегти її. Це принципова відмінність нас від російських варварів".

Зазначимо, що Програма підтримки реставрації автентичних вхідних дверей та вікон в об’єктах культурної спадщини міста «Автентичний Луцьк» була розроблена депутатом міськради Андрієм Біланом (фракція ВО "Свобода").

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити