image
 |  4 5 Жовтня 2021 | 19:06

Найдешевше м’ясо в Україні теж подорожчало

Курятина залишається найдешевшим та найпопулярнішим м’ясом в Україні. Кілограм курей у середньому коштує 58,8 грн. За останній місяць м’ясо подорожчало на 3%, а за рік – на 29%. Очікується, що ціни на м’ясо курей знову злетять після того, як влада значно підвищить податки для виробників.

Про це повідомляє biz.today, – пише agronews.ua.

За даними Мінагро, найдорожча курятина на сьогоднішній день продається на Київщині – 68 грн/кг, а найдешевша на Хмельниччині – 48 грн/кг.

Нові зміни до Податкового кодексу України негативно скажуться на виробниках курятини. До теперішнього моменту виробництво курятини в Україні працює за спрощеною системою оподаткування. Зокрема, більшість виробників птиці в країні сплачують тільки податок на землю.

Після прийняття проекту закону №5600 птахівникам України доведеться платити податки в казну держави в повному обсязі. Частина виробників змушена буде припинити роботу, деякі підуть “в тінь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі на Волині банда циганів побила ветерана АТО: реакція влади (ФОТО, ВІДЕО)

Другим за ціною м’ясом в Україні є свинина. Середня закупівельна ціна свинини наразі становить 91,1 грн/кг. Найдешевше м’ясо продається на Волині — по 72 грн/кг, а найдорожче на Київщині — 157 грн/кг. За рік свинина подорожчала на 7%.

Найдорожче в Україні коштує яловичина. В середньому виробники просять за кілограм яловичини 109,7 грн. Найдорожче яловичина вартує на Полтавщині — 165 грн/кг, а найдешевше на Житомирщині — 76 грн/кг. За місяць м’ясо подорожчало на 6%, а за рік — на 14%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити