image
 |  0 18 Липня 2019 | 12:49

Найлегендарніший наркобарон 21 століття Ель Чапо отримав довічне ув’язнення

Суд в Нью-Йорку засудив 62-річного мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана, відомого як Ель Чапо до довічного тюремного ув’язнення.

Про це повідомляє “BBC”.

Зазначимо, Гусмана неодноразово тікав з в’язниць суворого режиму і протягом двох десятків років був найбільш розшукуваним злочинцем США. Учасник клану Ангар був заарештований кілька разів, проте йому вдавалося втекти з під варти.

Гусман швидко заробив собі репутацію амбітного і серйозного торговця: за затримку поставок він особисто вбивав перевізників на місці. У 2013 році чиказька Комісія по кримінальних злочинів назвала його “ворогом суспільства номер один”. Раніше такий “титул” отримував тільки Аль Капоне.

Серед злочинів наркобарона – міжнародна торгівля наркотиками, відмивання грошей і численні вбивства. За попередніми підрахунками, Гусман ввіз в Сполучені Штати 150 тонн кокаїну на суму в 14 мільярдів доларів.

Читайте також: Вбивство 5-річного Кирила: звільнили шістьох поліцейських

Після смерті Усами бен Ладена Гусман став найнебезпечнішим розшукуваним злочинцем світу. У 2011 році за версією “Forbes” Хоакін зайняв перше місце в списку найбільш розшукуваних злочинців світу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити