image
 |  4 7 Листопада 2018 | 10:58

НАЗК: Сироїд в декларації вказала покупку автомобіля за 10 гривень

Три адмінпротоколи склали за результатами перевірки декларацій 2015-2017 років віце-спікера - Оксани Сироїд, яка стала народним депутатом України VIII скликання, за списком «Об'єднання "Самопоміч"» .


Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 11 протоколів про адміністративні правопорушення за фактами декларування недостовірної інформації, неповідомлення і несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, а також несвоєчасного надання декларацій.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Рішення були прийняті на засіданні Національного агентства.
"Три адмінпротоколи складено за результатами перевірки декларацій за 2015-2017 роки народного депутата, заступника спікера Верховної Ради України Оксани Сироїд Працівниками Державтоінспекції зафіксовано невідповідність задекларованої вартості автомобіля суб'єкта декларування на дату набуття права", - відзначили в прес-службі

За даними НАЗК, придбання автомобіля здійснювалося на підставі біржового договору (угоди), згідно з яким вартість Suzuki Grand Vitara, який купила чиновник у свого цивільного чоловіка, становила 10 грн.
"Однак в деклараціях вказана вартість автомобіля, за яку він був придбаний попереднім власником, а саме 180 тис грн", - уточнили в прес-службі.

Зафіксовані також правопорушення, пов'язані з корупцією, які передбачені частиною другою статті 172-6 КУпАП.
Відносно заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Льва Парцхаладзе НАЗК склало два протоколи у зв'язку з несвоєчасним наданням інформації про зміни в майновому стані.
"За результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій суб'єктів декларування встановлено, що заступник міністра несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані в зв'язку з отриманням доходу від відчуження Lend Rover Renge Rover 2010 року випуску, а також - з придбанням у власність Lend Rover Renge Rover 2013 випуску", - підкреслили в прес-службі.

В Національне агентство про зміни в майновому стані в зв'язку з придбанням у приватну власність машини Honda Accord 2011 року випуску вартістю 150 тис грн не повідомила прокурор Київської місцевої прокуратури № 8 міста Києва Ольга Денисенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити