image
 |  2 30 Жовтня 2020 | 12:07

Назвали 6 найрезонансніших кримінальних проваджень, які закриють через рішення КСУ

У роботі НАБУ знаходилися 110 кримінальних проваджень за фактом недостовірних відомостей в е-декларації. Через скандальне рішення КСУ їх мають закрити.

Виділили 6 найрезонансніших справ, які закриють, пише "Слово і діло".

Справа Букіна:

У листопаді 2019 року в НАБУ оголосили ексгендиректору державного концерну Укроборонпром Павлу Букіну підозру в невірогідному декларуванні. Букін не задекларував доходів, нерухомого майна вартістю $700 тис. та автівки, що були власністю його цивільної дружини.

Справа генпрокурорки Венедіктової:

Навесні цього року НАБУ відкрило справу проти Ірини Венедіктової за недекларування майна. Заяву подав активіст Сергій Стерненко: за його словами, Венедіктова не вказала в декларації годинник за €10 тис. і членство в товаристві з обмеженою відповідальністю з ознаками прибутковості.

Справа мера Одеси Труханова:

У квітні 2020 року САП та НАБУ повідомили про підозру в недостовірному декларуванні за 2017 рік Геннадію Труханову. Той не вніс до декларації майно та доходи, що належать його дружині. Йдеться про квартиру в Одесі, паркувальні місця, автомобілі та корпоративні права. Загальна вартість незадекларованого майна становить майже 16,3 млн грн.

Справа Полякова:

Екснардепа від "Народного фронту" Максима Полякова звинуватили в декларуванні недостовірної інформації за 2016-2017 роки. Поляков з кінця 2016 року жив у власній квартирі в Києві (і при цьому отримував компенсацію за оренду житла в готелі), але в декларації житло не відобразив. Вартість помешкання становить майже 11 млн грн.

Справа ексначальника поліції Одеської області Головіна:

Дмитра Головіна підозрювали в недостовірному декларуванні за 2017 рік на суму понад 2 млн грн. Головін "забув" відобразити в декларації право користування квартирою в Києві (площею понад 100 кв.м) і відомості про право власності дружини на цінні папери вартістю близько 1 млн грн.

Справа Білоцерківця:

Колишній нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Дмитро Білоцерківець задекларував недостовірну інформацію в 2016-2017 роках. Він не вніс об'єкти нерухомості в столиці вартістю 3,8 млн грн, які були у власності його дружини та дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина глави внутрішньої безпеки СБУ придбала квартиру в 4 рази дешевше від ринкових цін (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити