image
 |  0 18 Січня 2020 | 15:39

Назвали чотири продукти, які Україна найбільше продає за кордон

Минулого сезону за кордон Україна найбільше продала горіхів, яблук, бобових та помідорів.

"Експорт горіхів за результатами 2018 року склав $117 мільйонів. По категорії "Плоди та горіхи" українські компанії виручили $78 мільйонів, а зовнішні продажі яблук сягнули $15 мільйонів. Не відстає овочевий сегмент. Експорт сушених бобових становив $115 мільйонів. Бобових овочів продали на $35 мільйонів. Ще на $10 мільйонів - помідорів", - повідомила експерт із зовнішніх ринків Ольга Трофімцева.

За її словами, помідори також займають лідируючі позиції серед овочів, які імпортує Україна. Торік завезли на $37 млн.

"На другому місці по імпорту - спаржа, третьому — цибуля. Однак щороку топові позиції імпорту змінюються через пропозицію товарів на внутрішньому ринку", - пояснює експерт.

Серед фруктів найбільше завозимо з-за кордону цитрусових, бананів, ягід.

"Якість продукції має стати фішкою, конкурентною перевагою. Це товарний вигляд продукції, її упаковка. Треба навчитись чітко рахувати ціну, включаючи всі логістичні витрати, і розуміти, наскільки конкурентним можна бути на тому чи іншому ринку. Але не варто позиціонувати українську продукцію як "дешеву". Краще доводити, що Україна – це про ексклюзивну якість", - додає Трофімцева.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити