image
 |  4 19 Липня 2018 | 14:08

Назвали найпопулярніші вузи та спеціальності серед цьогорічних вступників

Вступники подали до вузів майже 1 млн заяв на бакалавра, магістра і молодшого спеціаліста . Найбільше - до КНУ ім. Шевченка.
"На другому місці - Львівський національний університет імені Франка, на третьому - Національний технічний університет "Київська політехніка", на четвертому - Львівська політехніка та на п'ятому - Харківський національний університет імені Каразіна", - повідомила на брифінгу директор ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік.

Найпопулярніші серед нинішніх вступників спеціальності - право, філологія, середня освіта, менеджмент та медицина.
Абітурієнти подали 600 тис. електронних заяв. Електронні кабінети зареєстрували вже 151 тис. вступників – це понад 90% відсотків від очікуваної цього року кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болить горло? Їжте морозиво – Супрун дозволила


"Середня кількість заяв, яку на подали вступники – 4. Згідно з Умовами прийому, кожен вступник може подати на бюджет до 7 заяв. Скоріше за все більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися. У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв", - розказав заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити