image
 |  0 12 Грудня 2017 | 07:08

Назвали найзатребуваніші професії в Україні

Як з'ясувалося, найпотрібнішими є представники робочих спеціальностей.
Прес-служба Державної служби зайнятості інформує, що у порівнянні із аналогічним періодом 2016 року (11 місяців) кількість вакансій збільшилась на 11%.

"Найбільший попит в Україні на робітничі спеціальності. Роботу для фахівців, які працюють "руками" знайти найпростіше і заробітна плата для таких вакансій пропорційно збільшується від рівня кваліфікації спеціаліста", - вказано у повідомленні.
За видами економічної діяльності, більшість вакансій є на підприємствах переробної промисловості (23%), торгівлі та ремонту автотранспорту (16%) та на транспорті (9%).
За професійними групами, найбільший попит роботодавців помітний на кваліфікованих робітників з інструментом (22%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (21%).
Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 4,6 тис гривень. При цьому, заробітна плата у Києві та великих містах значно перевищує середній показник по Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити