image
 |  5 15 Грудня 2022 | 14:18

Назвали напрямки, де росіяни наступатимуть наступного року

Армія Російської Федерації на фронті в Україні може спробувати розпочати широкомасштабний наступ на початку 2023 року.

Зараз російські війська прагнуть завершити захоплення всієї Донецької області, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Потенційні майбутні наступи росіян на заході Донецької області можуть бути спрямовані на доповнення до поточних наступальних операцій на західних околицях міста Донецьк та навколо Бахмута. Незважаючи на потенціал нових наступальних операцій, ISW продовжує оцінювати, що російські бойові можливості залишаються деградованими. Війська РФ навряд чи зможуть захопити стратегічно важливу територію у найближчі місяці", – підсумували американські аналітики.

Росія може спробувати розпочати широкомасштабний наступ у перших місяцях 2023 року. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 13 грудня заявив, що зусилля РФ щодо мобілізації, оголошення призову та переміщення важкого озброєння свідчать, що РФ може готуватися до широкомасштабного наступу в січні та лютому 2023 року.

"Заяви Кулеби узгоджені з оцінкою ISW про те, що зимові місяці прискорять темпи операцій з обох сторін", – зазначили експерти.

Найлегше російські війська зможуть відновити наступ на двох основних напрямках просування в найближчі місяці: уздовж кордону Харків–Луганськ на північному сході України та у Донецькій області.

"Російські війська переміщують важку техніку з тилових районів Луганської області до районів поблизу фактичної лінії фронту: вздовж кордону Харківщини та Луганщини. Вони переформували та повторно консолідували своє угруповання сил уздовж цієї лінії", – кажуть в ISW.

Війська РФ проводять обмежені наступальні дії вздовж цієї лінії, зокрема для повернення втрачених позицій на захід від Кремінної. Крім того, російські війська можуть сподіватися розпочати наступ у західній частині Донецької області, щоб розвинути незначний прогрес, досягнутий у листопаді в районі лінії Вугледар–Павлівка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити