image
 |  7 5 Грудня 2018 | 17:54

Назвали претендента на звання «Спортсмена року»

Український боксер, абсолютний чемпіон Олександр Усик потрапив до списку з чотирьох претендентів на звання "Спортсмен року" за версією BBC.

Окрім Усик на престижне звання претендують американська гімнастка Сімона Байлз, чеська сноубордистка Естер Ледецька та італійський гольфіст Франческо Молінарі. 

Переможця премії оберуть після голосування, яке триватиме до 15 грудня. Взяти участь у ньому може кожен бажаючий.

"Вже будучи чемпіоном WBO, Усик розпочав 2018 рік з перемоги над латвійцем Майрісом Брієдісом, який на той момент володів поясом WBC. У липні українець відправився до Росії, аби у Москві зустрітися з місцевим улюбленцем Муратом Гассієвим, і змусив натовп мовчати. Перемога принесла йому пояси WBA, IBF і пояс журналу The Ring.

Наступним був британець Тоні Беллью - на кону опинилися одразу всі чотири пояси. Це лише шостий подібний поєдинок за всю історію боксу. Золотий медаліст Олімпійських ігор 2012 року переміг свого опонента блискучою комбінацією, захистив пояси і закріпив свій статус як одного з найкращих боксерів на планеті", - йдеться на сайті BBC.

В різні роки лауреатами премії ставали Роджер Федерер, Кріштіану Роналду, Усейн Болт, Тайгер Вудс, Мухаммед Алі і Пеле. Проголосувати за Олександра Усика можна за цим посиланням.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити