image
 |  0 22 Липня 2021 | 07:11

Назвали регіони України, де найактивніше продають землю: на якому місці Волинь?

Волинь – посередині списку, зокрема на 13 місці серед 25 регіонів, де ведеться статистика продажу землі. Наші сусіди посередині списку – Житомирщина (12 місце) та Донеччина (14 місце). Сусідні Рівненщина – на 16 місці, а Львівщина – на передостанньому, 24-му.

Про це пише agronews.ua із посиланням на повідомлення Мінагрополітики.

Загалом за три тижні від моменту відкриття ринку землі, в Україні вже продано понад 1,4 тисячі ділянок сільськогосподарського призначення. Найбільше відповідних угод укладено в Полтавській області, найменше – на Миколаївщині.

Як повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України, станом на 21 липня укладено 1411 угод у рамках чинного ринку землі. Найактивніше землю продають на Полтавщині, де зареєстровано 214 таких правочинів. На другому місці – Київська область (209 угод), на третьому – Вінницька (150 угод).

Не поспішають позбуватися своїх ділянок мешканці Миколаївської області, де поки що зареєстровано лише 5 правочинів, а також Львівської (12 угод), Одеської й Луганської областей (по 14 угод).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вандали понищили фонтан у парку (ФОТО)

Загалом в країні змінили власників 2118 га сільгоспугідь. Серед регіонів за цим показником також лідирує Полтавська область, де до нових господарів перейшло 470 га, тобто більше п’ятої частини від усіх проданих з початку липня земель. На Харківщині продано 297,6 га, на Вінниччині – 214,6 га.

Найменше площ сільгоспземель перейшло в інші руки у Львівській (3,9 га), Миколаївській (8 га) і Луганській (12 га) областях.

Також назвали поточну ринкову вартість землі. Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, мінімальна ціна, за якою виставляють на продаж гектар угідь, становить близько тисячі доларів за гектар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього майстра лісу покарали за правопорушення, пов’язане з корупцією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити