image
 |  196 24 Квітня 2024 | 14:18

Назвали "розцінки" для ухилянтів за незаконний перетин кордону

Ухилянти за нелегальний перетин кордону платять $3-10 тис.

Часто організатори залучають до своїх схем підлітків, щоб ті виступали як провідники і доправляли порушників до кордону, розповів в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, - пише ВолиньUA.

"Коли порушників ловлять, то з ними проводиться така собі фільтрація. Правоохоронці намагаються встановити організаторів нелегальної схеми переправлення через держкордон та в який спосіб організатори намагалися їх переправити. Зокрема, запитуємо, і яку кількість грошей вони платили організаторам такої незаконної мандрівки. Зазвичай, розцінки, які люди платять цим злочинним групам, злочинним елементам, коливаються від трьох до десяти тисяч доларів", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США проголосував за надання допомоги Україні

Відповідальність за дії підлітків несуть батьки. А вже правоохоронці займаються тим, аби довести справу до логічного завершення.

Був випадок, коли чоловіки збиралися переплисти Тису, а маршрут їм прокладали двоє підлітків. Їм пообіцяли за це $2-9 тис. Такі випадки непоодинокі.

"Вони насамперед роблять ставку на те, що підліткам не передбачена кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через кордон. Коли затримуємо підлітків, передаємо їх батькам, а також повідомляємо правоохоронні органи, щоб встановити в подальшому організаторів", - зауважив Демченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити