image
 |  0 22 Травня 2021 | 18:46

Назвали три рецепти молодої картоплі, від яких тече слинка

Сезон молодої картоплі в розпалі. Тому, прийшов час діставати з кулінарних книг найкращі рецепти. Одним з найпопулярніших вважають відварну картоплю з кропом і часником. Попри те, що картопля не менше смачна та апетитна в запеченому вигляді.

Запечена картопля по-грузинськи

Інгредієнти:

молода картопля - кілограм

хмелі-сунелі - за смаком

мелений чорний перець - за смаком

оливкова олія - 2 ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Картоплю ретельно вимити, розрізати на чотири частини. У миску налити оливкову олію, насипати хмелі-сунелі, сіль і мелений чорний перець. Покласти картоплю і перемішати так, щоб вона покрилася олією і приправами. Запікати за 180 градусів приблизно 30-40 хвилин. Подавати разом із салатом зі свіжих овочів.

Молода картопля, запечена з чебрецем

Інгредієнти:

найдрібніша молода картопля - 0,5 кг

оливкова олія - 1,5 ст. л.

сіль - 1 ч. л.

листя чебрецю - 2 ч. л.

Приготування:

Духовку розігріти до 200 градусів. Деко застелити пергаментом для випічки. Картоплю промити. Додати олію, сіль і чебрець. Усе добре перемішати. Висипати картоплю на деко і запікати близько 35-40 хвилин.

Молода картопля в духовці з гострим сметанним соусом

Інгредієнти:

молода картопля - 1 кг

кунжут - 3-4 ст. л.

молодий часник - 1 шт.

сіль - за смаком

олія - 1 ст. л.

кріп - пучок

Для соусу:

нежирна сметана - 300 мл

тертий білий хрон - 2 ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого кольору. Картоплю ретельно помити, витерти насухо і розрізати уздовж навпіл. У жароміцну форму налити олію, картоплю висипати й добре перемішати, посолити. Потім кожну половинку вмочити розрізом в кунжут і укласти в один шар. Часник очистити від верхнього шару і порізати тонкими пластинками. Укласти між картоплин у форму, відправити в духовку і запікати, час від часу помішуючи лопаткою, до золотавого кольору. Приготувати соус. У сметану додати хрін і посолити за смаком. Можна потім додати запечений часник. Готову картоплю посипати свіжим кропом і подати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити