image
 |  4 10 Червня 2018 | 17:46

Названі головні ознаки інсульту

Останнім часом інсульт зустрічається все частіше. Але не просто частіше. Хвороба починає молодіти. Ця недуга характеризується гострим порушенням мозкового кровообігу, яке викликає загибель мозкової тканини і розвивається він несподівано, швидко і часто призводить до вкрай небажаних наслідків, тому важливо визначити перші його ознаки.
Про це пише Свідок. 
За словами експертів, від інсульту зараз страждають чоловіки і жінки різного віку, аж до грудних немовлят. Інсульт може підстерегти абсолютно несподівано, проте все ж є чинники, які можна визначити самостійно.
Попросіть хворого посміхнутися. Раптово відбувається оніміння і параліч особи, тому посмішки не вийде зовсім або вона буде кривою, односторонньою.
Попросіть повторити за вами фразу з чотирьох-п’яти слів. Мова хворого буде трохи загальмованою, розтягнутою або невиразною. В окремих випадках потерпілий навіть не зможе запам’ятати ці слова.
Попросіть одночасно підняти руки до рівня плеча. У разі інсульту рука, протилежна боці ушкодження, буде відставати від здорової, або залишиться нерухомою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити