image
 |  0 7 Березня 2018 | 17:10

НБУ програв Коломойському суд щодо «Буковелю»

Господарський суд Києва розірвав шість іпотечних договорів, укладених Національним банком України та компанією «Скорзонера», власниками якої є екс-власники «ПриватБанку» Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Про це 07 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН». 21 лютого Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ «Скорзонера» до Національного банку України (НБУ) і розірвав шість іпотечних договорів, укладених між ними як забезпечення боргових зобов'язань «ПриватБанку» перед НБУ за кредитами рефінансування. Рішення опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Договори було укладено в жовтні 2014 року. Предметом іпотеки є гірськолижний курорт «Буковель». У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань зазначено, що компанія «Скорзонера» належить екс-власникам «ПриватБанку» Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. У рішенні суду наголошено, що Національний банк міг списати заборгованість із рефінансування з рахунків «ПриватБанку» у НБУ, але не зробив цього. Суд дійшов висновку, що після націоналізації «ПриватБанку» Нацбанк утратив фактичний інтерес до погашення боргу самим банком.
Тобто мають місце обставини, за яких спільна поведінка боржника і кредитора створює загрозу втрати позивачем як майновим поручителем належного йому на праві власності майна, у той час, як існує реальна можливість виконання боржником узятих на себе згідно кредитного договору зобов'язань, – зазначено в рішенні.
У Нацбанку є можливість оскаржити рішення протягом 20 днів. «ПриватБанк» – найбільший комерційний банк в Україні – було націоналізовано 19 грудня 2016 року. У державному підприємстві «Система електронних торгів арештованим майном» (СЕТАМ) 20 червня 2017 року заявили, що базу «Буковель», серед інших активів «ПриватБанку», можуть виставити на аукціон для погашення боргів фінустанови.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити