image
 |  16 17 Квітня 2022 | 08:54

Не можна одночасно хапатися за серце від звірств росії у Бучі та виправдовувати існування в Луцьку вулиць на честь росіян, - депутат Луцькради

Росія та символи "руского міра" мають назавжди зникнути з карти Луцька.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" заявив голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді, очільник комісії з питань впорядкування назв вулиць міста Микола Федік.

"Список вулиць для перейменування був готовий ще кілька років тому. Але наші ініціативи сприймалися без особливого ентузіазму у міській раді. Тому досі кілька вулиць недокомунізовані. Коли депутати фракції ВО "Свобода" наголошували на необхідності змінити дату початку Другої світової війни на Меморіалі Слави у Луцьку, різні у різних органах влади казали: а може це не на часі. Або просто ігнорували питання.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну показало: настав час остаточно позбутися топонімічних символів колоніального минулого та наслідків російського імперського впливу у Луцьку. Закрити цю сторінку нашої трагічної історії. Забути про неї як про страшний сон і більше ніколи не повертатися. Робити це треба швидко. Не шукати виправдань, чому це нереально як робилося в усі попередні роки.

Процес перейменування вулиць і демонтажу залишків російської колоніальної спадщини у місті має бути швидким та рішучим. Потрібно напрацювати списки, запропонувати нові варіанти назв, які пов'язані з українськими героями, з боротьбою українців за свободу та незалежність. І поставити крапку. Росія та символи "руского міра" мають назавжди зникнути з карти Луцька", - заявив Микола Федік.

Голова Луцької "Свободи" наголосив:

"Не можна одночасно хапатися за серце від звірств російських нелюдів у Бучі, Ірпіні, Гостемелі, Маріуполі і виправдовувати існування вулиць, названих на честь російських діячів. Це внутрішня українська шизофренія, яка аналогічна казкам про "братній народ". Потрібно остаточно вилікуватися від цієї хвороби, стати вільними".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити