image
 |  297 25 Січня 2024 | 08:54

Не почула жодного російського слова: Фаріон назвала Луцьк "містом майбутнього" (ВІДЕО)

Українська мовознаець, науковець, доктор філологічних наук, професор Ірина Фаріон днями побувала у Луцьку. Під час візиту вона відзначила, що за декілька днів не почула жодного російського слова.

Про це Ірина Фаріон розповіла у відео, яке опублікували у соцмережі.

Пані Ірина розповіла, що була три дні у Луцьку, ходила його вулицями – і не чула жодного російського слова. А от Львів, на думку Фаріон, впав «як столиця націоналізму».

«Найукраїнськіше місто – це Луцьк. І я в цьому переконалася, бо нещодавно була на конференції у Волинському національному університеті. Я була там три дні, ходила вулицями. Я не чула там жодного московського слова, це неймовірно. Це якесь місто майбутнього, мені тоді здалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири, будинки, автівки, оздоровчий комплекс: що задекларував звільнений заступник голови Волинської ОВА

Львів надто довго був твердинею націоналізму, тому що тут був Бандера і він очолював Львівську так звану екзекутиву. Тому було кинуто максимальні зусилля на те, щоб Львів впав як столиця націоналізму. І Львів впав...як столиця націоналізму. І про це свідчить вибори на мера міста, людини, яка настільки далека від націоналізму, як я від космополітизму», – каже Ірина Фаріон.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити