image
 |  0 14 Лютого 2019 | 16:24

Не Польщею єдиною: куди українці їдуть на роботу?

Торік українці за кордоном найчастіше шукали роботу у Польщі, Чехії, Німеччині, Словаччині, Угорщині. Водночас найвищу зарплату заробітчанам пропонували у Канаді - на рівні 97 тис. грн.

75% зарубіжних вакансій прийшлося на Польщу. Кожна третя вакансія - на Чехію. Там у середньому платили $1 тис. (понад 27 тис. грн). Найзатребуванішими були різнороби, пекарі, пакувальники, - пише olx.ua.

У Німеччині українським працівникам у середньому платили 41 тис. грн. Найбільше роботи пропонували різноробочим, сортувальникам і водіям.

Різноробів, зварювальників та пакувальників, кухарів, водіїв шукали у Словаччині. Працівникам в останньому півріччі 2018-го у середньому платили 25 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пенсіонерам отримати субсидію готівкою

Відчутно менше пропонували робочим в Угорщині - 18 тис. грн. У п'ятірку найпопулярніших країн, куди їхали працювати українці, ввійшов Ізраїль. Там працівникам платили 55 тис. грн. Шукали різноробів, прибиральників і пакувальників.

Не всі підприємства за кордоном готові платити більше, ніж українці отримують вдома. Наприклад, у Болгарії та Туреччині фахівцям пропонують до 15 тис. грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити