image
 |  2 26 Серпня 2018 | 11:15

Не стало одного з найщиріших друзів України

Сьогодні на 82-му році помер Джон Маккейн — сенатор від штату Аризона Сполучених Штатів Америки.
Джон Сідні Маккейн III помер о 16:28 25 серпня 2018 року у колі сім'ї та дружини Сінді. Він вірно служив Америці шість десятиліть, йдеться в заяві його прес-служби, що наводить інформагентство Ройтерз.
Торік Маккейну діагностували гліобластому - злоякісну пухлину мозку. Попри це він продовжив роботу в сенаті. Учора родичі політика оголосили, що Маккейн припиняє лікування від цієї агресивної форми раку.
Макеейн прожив більше, ніж багато хто сподівався."Але розвиток хвороби невблаганний вплив віку виносять свій вердикт. Зі звичною присутністю духу він вирішив припинити лікування", - йдеться у заяві родини сенатора.
Сім'я подякувала друзям і помічникам Маккейна, а також "тисячам людей, які згадували його у своїх молитвах". Заяву опублікували за 5 днів до 82 дня народження Джона Маккейна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’явилася ще одна жертва суїцидальної гри «Момо»: моторошна історія


Джон Маккейн - пілот бойової авіації, ветеран війни у В'єтнамі. Тоді його літак збили і полонили самого Маккейна. Він пробув у полоні майже шість років.
З 1987 року в американській політиці. Балотувався на виборах 2008 року від Республіканської партії. Під час кампанії позаторік виступив проти Дональда Трампа і продовжував критикувати його після виборів.
Маккейн часто приїжджав в Україну під час та після Революції гідності, відвідував українських захисників у Маріуполі. Сенатор очолював комітет з питань збройних сил. Активно проводив політику підтримки України летальною зброєю. Завдяки зусиллям Джона Маккейна ми тримали системи протитанкового озброєння Javelin.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити