image
 |  0 28 Серпня 2019 | 16:01

«Не вибух газу»: обвал будинку у Дрогобичі

Під завалами під’їзду чотириповерхового житлового будинку в Дрогобичі Львівської області можуть перебувати ще п’ять людей. Версія про нібито вибух газу є малоймовірною.

Про це вказано у заяві Львівоблгазу.

Як розповів директор департаменту реагування ДСНС Петро Коротинський, за оперативними даними, ще під завалами може перебувати п’ять осіб з огляду на кількість прописаних і можливу кількість проживаючих людей у цих квартирах. Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно і будуть проводитися до остаточного виявлення осіб, інформації про яких досі немає.

Спочатку під час руйнування будівлі була підозра, що стався вибух газу, проте в процесі проведення робіт і роботи газової служби було встановлено, що ця причина малоймовірна. Зараз мешканців будинку вивели з дому, їм надається необхідна психологічна допомога і вирішується питання про відселення.

До проведення пошуково-рятувальних робіт залучено близько 450 осіб і 65 одиниць техніки, серед них – 3 розрахунки кінологів.

В Львівоблгазі повідомили, що жодних вибухів не було, природний газ не міг бути причиною обвалу.

Станом на 8:40 виявлено дві загиблих людини, 6 людей врятовано з-під завалів.

Читайте також: На військовій базі РФ вибухнув ядерний реактор

Всього до медичних закладів госпіталізовано 7 осіб, серед яких 4 дитини.

Зазначається, що фахівці “Львівгазу” одразу вночі провели обстеження підземних газопроводів, підвалів, під’їздів, контрольних трубок та всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м навколо будинку, в якому сталося руйнування. Загазованості не виявлено.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити